Publication detail

Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques

BURDIKOVÁ Z. HICKEY C. AUTY M.A.E. PALA J. ŠVINDRYCH Z. STEINMETZ I. KRZYŽÁNEK V. HRUBANOVÁ K. SHEEHAN J.J.

Czech title

Studium mikrostruktury sýrů pomocí pokročilých mikroskopických technik

English title

Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques

Type

journal article in Scopus

Language

en

Original abstract

In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.

Czech abstract

V článku se popisuje mikrostruktura sýrů, která je charakteristická pro daný typ, jako je např. výskyt specifických bakterií a velikost tukových zrn. Ke studiu byly použity mikroskopické metody z oblasti světelné konfokální mikroskopie a také rastrovací elektronové mikroskopie při nízkých teplotách.

English abstract

In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.

Keywords in Czech

mikrostruktura sýru, konfokální mikroskopie, cryo rastrovací elektronová mikroskopie

Keywords in English

microstructure of cheese, confocal microscopy, cryo scanning electron microscopy

RIV year

2014

Released

10.08.2014

ISSN

1431-9276

Volume

20

Number

S3

Pages from–to

1336–1337

Pages count

2

BIBTEX


@article{BUT109069,
  author="Vladislav {Krzyžánek} and Kamila {Hrubanová},
  title="Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques",
  year="2014",
  volume="20",
  number="S3",
  month="August",
  pages="1336--1337",
  issn="1431-9276"
}