Publication detail
Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques
BURDIKOVÁ Z. HICKEY C. AUTY M.A.E. PALA J. ŠVINDRYCH Z. STEINMETZ I. KRZYŽÁNEK V. HRUBANOVÁ K. SHEEHAN J.J.
Czech title
Studium mikrostruktury sýrů pomocí pokročilých mikroskopických technik
English title
Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques
Type
journal article in Scopus
Language
en
Original abstract
In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.
Czech abstract
V článku se popisuje mikrostruktura sýrů, která je charakteristická pro daný typ, jako je např. výskyt specifických bakterií a velikost tukových zrn. Ke studiu byly použity mikroskopické metody z oblasti světelné konfokální mikroskopie a také rastrovací elektronové mikroskopie při nízkých teplotách.
English abstract
In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.
Keywords in Czech
mikrostruktura sýru, konfokální mikroskopie, cryo rastrovací elektronová mikroskopie
Keywords in English
microstructure of cheese, confocal microscopy, cryo scanning electron microscopy
RIV year
2014
Released
10.08.2014
ISSN
1431-9276
Volume
20
Number
S3
Pages from–to
1336–1337
Pages count
2
BIBTEX
@article{BUT109069,
author="Vladislav {Krzyžánek} and Kamila {Hrubanová},
title="Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques",
year="2014",
volume="20",
number="S3",
month="August",
pages="1336--1337",
issn="1431-9276"
}