Detail publikace
Studium mikrostruktury sýrů pomocí pokročilých mikroskopických technik
BURDIKOVÁ Z. HICKEY C. AUTY M.A.E. PALA J. ŠVINDRYCH Z. STEINMETZ I. KRZYŽÁNEK V. HRUBANOVÁ K. SHEEHAN J.J.
Český název
Studium mikrostruktury sýrů pomocí pokročilých mikroskopických technik
Anglický název
Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques
Typ
článek v časopise ve Scopus, Jsc
Jazyk
en
Originální abstrakt
In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.
Český abstrakt
V článku se popisuje mikrostruktura sýrů, která je charakteristická pro daný typ, jako je např. výskyt specifických bakterií a velikost tukových zrn. Ke studiu byly použity mikroskopické metody z oblasti světelné konfokální mikroskopie a také rastrovací elektronové mikroskopie při nízkých teplotách.
Anglický abstrakt
In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.
Klíčová slova česky
mikrostruktura sýru, konfokální mikroskopie, cryo rastrovací elektronová mikroskopie
Klíčová slova anglicky
microstructure of cheese, confocal microscopy, cryo scanning electron microscopy
Rok RIV
2014
Vydáno
10.08.2014
ISSN
1431-9276
Ročník
20
Číslo
S3
Strany od–do
1336–1337
Počet stran
2
BIBTEX
@article{BUT109069,
author="Vladislav {Krzyžánek} and Kamila {Hrubanová},
title="Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques",
year="2014",
volume="20",
number="S3",
month="August",
pages="1336--1337",
issn="1431-9276"
}