Detail publikace

Studium mikrostruktury sýrů pomocí pokročilých mikroskopických technik

BURDIKOVÁ Z. HICKEY C. AUTY M.A.E. PALA J. ŠVINDRYCH Z. STEINMETZ I. KRZYŽÁNEK V. HRUBANOVÁ K. SHEEHAN J.J.

Český název

Studium mikrostruktury sýrů pomocí pokročilých mikroskopických technik

Anglický název

Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques

Typ

článek v časopise ve Scopus, Jsc

Jazyk

en

Originální abstrakt

In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.

Český abstrakt

V článku se popisuje mikrostruktura sýrů, která je charakteristická pro daný typ, jako je např. výskyt specifických bakterií a velikost tukových zrn. Ke studiu byly použity mikroskopické metody z oblasti světelné konfokální mikroskopie a také rastrovací elektronové mikroskopie při nízkých teplotách.

Anglický abstrakt

In the topic the microstructure of cheese is described that is specific for each type of cheese, for example presence of bacterial cultures and the size of lipid droples. We used advanced microscopic techniques like laser confocal microscopy or scanning electron microscopy wit cryo stage.

Klíčová slova česky

mikrostruktura sýru, konfokální mikroskopie, cryo rastrovací elektronová mikroskopie

Klíčová slova anglicky

microstructure of cheese, confocal microscopy, cryo scanning electron microscopy

Rok RIV

2014

Vydáno

10.08.2014

ISSN

1431-9276

Ročník

20

Číslo

S3

Strany od–do

1336–1337

Počet stran

2

BIBTEX


@article{BUT109069,
  author="Vladislav {Krzyžánek} and Kamila {Hrubanová},
  title="Cheese Matrix Microstructure Studied by Advanced Microscopic Techniques",
  year="2014",
  volume="20",
  number="S3",
  month="August",
  pages="1336--1337",
  issn="1431-9276"
}