Nabídka studia

Aplikovanáinformatikaa řízení

bakalářské (Bc.)prezenční3 roky

Klasické programování je fajn, ale jestli vás zajímá něco praktického, uplatněte své IT znalosti ve strojírenství! Naučíte se práci s výpočetní a řídicí technikou. Budete se věnovat aplikaci IT techniky – jako jsou databázové systémy, systémy CAD/CAM, navrhování, provoz a správa počítačových sítí a telekomunikace. Naučíte se využívat počítače pro řízení technologických procesů a vytvářet informační systémy s jejich využitím. Navštívíte špičkové firmy i partnerské školy, např. v Německu, Rakousku, Norsku nebo Finsku. A využívat budete i moderní laboratoře na Ústavu automatizace a informatiky.

Stanete se experty na strojírenské IT. Uchytíte se ve firmách na vývoj softwaru, prodej programů a počítačů, projektování regulačních a řídicích systémů nebo zavádění a správu počítačových sítí ve všech oblastech. A při troše šikovnosti se můžete stát i úspěšnými majiteli specializované firmy. Začněte budovat praxi, nebo pojďte ještě k nám na inženýra.

Výuku programu/specializace zajišťuje Ústav automatizace a informatiky.

Detailní charakteristika studijního programu

Informační technologie a automatizace – dynamicky se rozvíjející obor

  • 140 %

    obrovský zájem o absolventy – poptávka firem převyšuje počet absolventů

  • 32 000 Kč

    minimální platové ohodnocení absolventů

  • 88 %

    absolventů by si vybralo stejnou fakultu

Nejste v tom sami!
Zeptejte se ambasadora studia, současného studenta, na cokoliv o studiu a životě na strojárně.

Strojírenství – Aplikovaná informatika a řízení

„Studium aplikované informatiky a řízení je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí propojit svět IT s průmyslem. Naučíš se nejen programovat a spravovat počítačové sítě, ale také využívat technologie pro automatizaci, řízení strojů a procesů. Pokud tě láká dynamické prostředí Industry 4.0, tento obor je přesně pro tebe.“

Štěpán Kisler

1. ročník

Tento ročník je potřeba vystudovat ve specializaci Strojírenství. Poté si můžete tuto specializaci zvolit a pokračovat ve studiu.

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží