Nabídka studia

Matematickéinženýrství

bakalářské (Bc.)prezenční3 roky

Matika, informatika, technika – tři základní kameny matematického inženýrství. Teorie matematiky a informatiky se bude hodit při řešení technické praxe. Díky využití efektivních výpočetních metod zvládnete řešení problémů s lehkostí matematických profíků.

Jako vyškolení specialisté můžete zastávat významné pozice ve výrobních týmech, průmyslových i jiných odvětvích. Většina z vás však bude pokračovat na magistra stejnojmenného oboru.

Výuku programu/specializace zajišťuje Ústav matematiky.

Detailní charakteristika studijního programu

E-přihláška

Technický pokrok je založen na matematice, chci se o ní dovědět co nejvíce

  • 70 %

    úspěšných absolventů každý rok (téměř)

  • 100 %

    můžete přestoupit na jiný obor na FSI

  • 40

    úspěšných absolventů každý rok (téměř)

Nejste v tom sami!
Zeptejte se ambasadora studia, současného studenta, na cokoliv o studiu a životě na strojárně.

Matematické inženýrství

„Když jsem při výběru vysoké školy narazila na obor matematického inženýrství, tak bylo jasné, kam chci jít. Líbilo se mi spojení matematiky a strojařiny a během bakalářského studia mě obor nezklamal. Na oboru se nahlédne i do sféry programovací, což se při aplikacích matematiky hodí. Díky tomu, že jsme menší obor, jsme ve skoro neměnícím se kolektivu, známe se i přes ročníky i s učiteli, tak na Ústavu matematiky panuje příjemná a přátelská atmosféra. Se spolužáky si navzájem pomáháme, a o to víc je studium příjemné. Když jsem šla do prváku, byla to pro mě velká změna, tak se nebojte, kdyby to třeba ze začátku nešlo úplně hladce. Neváhejte se obrátit na mě, spolužáky nebo učitele, všichni vám rádi pomůžou.“

Kateřina Koukalová

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží